"Electronic Eagle Eye"en 25% meer output: ALPMA op de FachPack 2019

3 September 2019

ALPMA Alpenland Maschinenbau GmbH presenteert op de FachPack 2019 de CUT 32 / Plus, het plusmodel van de CUT 32: Deze machine heeft tot 25% meer output en heeft een bijzonder eenduidig gebruikersinterface.


Met het "electronic eagle eye" introduceert de wereldmarktleider voor kaas proces-,  snij- en verpakkingstechniek ook een nieuwe oplossing voor meer productveiligheid bij geautomatiseerde kaasverwerking: Bij het machinaal uitpakken van kaasblokken detecteert het innovatieve inspectieapparaat zowel folieresten als ook schimmelplekken, met een betrouwbaarheid van bijna 100%. Beide oplossingen passen naadloos in het ALPMA-portfolio gepresenteerd in hal 1, stand 1-341, dat ook de gehele procesketen voor zuivelproducten omvat, van grondstoffen tot de kant-en-klaar verpakte kaasproducten, in overeenstemming met het motto "Milk in Shape".

"De CUT 32 is ons vlaggenschip als het gaat om snijmachines en deze wordt wereldwijd met succes ingezet", legt Robert Zoßeder, verkoopmanager voor snij- en verpakkingstechnologie bij ALPMA uit. "De ALPMA portioneermachine wordt voortdurend doorontwikkeld, waardoor deze nog preciezer, sneller en efficiënter wordt." Met de CUT 32 / Plus biedt ALPMA nu een model dat de prestaties van de CUT 32 met maximaal 25% verhoogt zonder dat er meer ruimte nodig is. De truc: het nieuwe model werkt met een dubbel invoersysteem. "Dit vermindert de downtime aanzienlijk, vooral bij het verwerken van kortere repen", legt Robert Zoßeder uit. "In de praktijk betekent dat tot 25% meer kaasproductie in dezelfde tijd"

Nieuwe visualisatie voor eenvoudige bediening

Alle ALPMA-snijmachines zijn sinds het begin van het jaar uitgerust met een nieuw bedieningspaneel. Eenduidige bediening en duidelijke visualisatie voldoen aan alle verwachtingen van een moderne gebruikersinterface. Door standaardsymbolen te gebruiken, zoals we ze kennen van onze smartphone, zijn veel functies vanzelfsprekend en taalonafhankelijk. Een voordeel, dat veel van onze klanten al gebruiken en waarderen. Net als de gepersonaliseerde registratie van de operator op de machine door middel van een RFID-chip. Wijzigingen in machineparameters door de operator en belangrijke productiegegevens worden vastgelegd en kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor kwaliteitsbeheer of voor analyses om de productiviteit te verhogen.

Een inspectiesysteem voor volledig automatische productie

Kaas uit de doos halen, folie verwijderen, kaas op de machine tillen. Werknemers in een kaasmakerij doen zwaar en eentonig werk. Het goede nieuws is, dat er nu ALPMA-machines zijn die de kaasblokken volledig automatisch uit de doos halen en de folie verwijderen. Maar de voortschrijdende automatisering brengt ook nieuwe risico's met zich mee. Vroeger inspecteerde de werknemer de uitgepakte kaas op schimmelplekken of achtergebleven folieresten. Tegenwoordig ontbreekt dit oog en schimmels en folieresten kunnen gemakkelijk in een productielijn terechtkomen. Omdat de voordelen van volledige automatisering zwaarder wegen dan de terugkeer naar zwaar en eentonig werk, is dat geen optie. Vooral omdat zelfs het meest waakzame oog moe wordt en een fout over het hoofd kan zien. De oplossing: een ALPMA inspectieapparaat dat kaasblokken automatisch inspecteert en bijna elke fout herkent. ALPMA doet al jaren onderzoek naar de ontwikkeling van een inspectieapparaat dat schimmels en folieresten betrouwbaar detecteert en een alarmsignaal afgeeft. Dankzij moderne cameratechnologie en een zelf ontwikkeld verlichtingssysteem, heeft ALPMA verbluffende resultaten bereikt. Tijdens tests in een productieomgeving testte het ALPMA-inspectieapparaat  een grote selectie van kaasoppervlakken en behaalde een slagingspercentage van bijna 100 procent.

ALPMA Alpenland Maschinenbau GmbH in het kort:

ALPMA Alpenland Maschinenbau GmbH, gevestigd in Rott am Inn, Beieren, is een middelgroot familiebedrijf. Opgericht in 1947, presenteert het bedrijf zich vandaag als wereldmarktleider op het gebied van kaasproductie en kaas snij- en verpakkingstechnologie. Samen met de vestiging LTH Dresden, dé specialist in procestechnologie, biedt ALPMA complete systeemoplossingen voor kaasproductie, van melk tot verpakt product. Meer informatie op www.alpma.de

 

© 2020  |  Over Robertpack  |  Privacy statement  |  Cookie instellingen  |  Sitemap  |  Contact