Het door Robertpack gesponsorde team NXTgen wint First Lego League

27 November 2017

Het door Robertpack gesponsorde team NXTgen van JenaXL heeft op donderdag 23 november de tiende regiofinale van de FIRST LEGO League gewonnen. Naast de hoofdprijs ging het team met de Robotprestatieprijs naar huis. Ruim 600 basis- en vo-leerlingen maakten deze dag kennis met techniek aan de hand van opdrachten met lego.

Het enthousiasme is groot. Dit jaar hebben 47 wedstrijdteams zich aangemeld. Vanaf september 2017 is NXTgen met de voorbereidingen gestart. Tijdens de wedstrijddagen bij Deltion werden ze op verschillende onderdelen beoordeeld, waaronder een presentatie over het centrale thema, het uitvoeren van missies met een zelf geprogrammeerde robot, robottechnieken en teamwork. Team NXTgen scoorde op alle onderdelen erg goed en bij de wedstrijdmissies staken ze met kop en schouders boven hun tegenstanders uit! Ieder jaar staat een ander thema centraal. Dit jaar is het thema hydro-dynamics. De leerlingen zoeken verbeteringen in de manier waarop we water vinden, transporteren, gebruiken of afvoeren. Team NXTgen heeft voor dit onderdeel de Aqua Twister ontwikkeld. Een systeem waarbij, na het aanzetten van de warmwaterkraan, het koud water opgevangen wordt in een reservoir.

Beneluxfinale

Op 3 februari gaan de leerlingen van JenaXL naar de Beneluxfinale in Leeuwarden, waar ze met 50 teams strijden om de Champions Award, die recht geeft op een reis naar St. Louis of een wedstrijd ergens in Europa.

Wat is de FIRST LEGO League?

De FIRST LEGO League (FLL®) is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”. De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales. De opdrachten zijn:

Ontwerp, bouw en programmeer een robot

De teams moeten een volledig autonome robot ontwerpen, programmeren en bouwen. Daarbij maken ze gebruik van het LEGO MINDSTORMS® systeem. De robot mag alleen geprogrammeerd worden met LEGO MINDSTORMS RCX, NXT, EV3 of RoboLab software (elke versie is toegestaan). Met deze robot moet tijdens de finaledagen wedstrijden worden gespeeld op een opdrachtenparcours, waarbij punten te verdienen zijn.

© 2019  |  Over Robertpack  |  Privacy statement  |  Cookie instellingen  |  Sitemap  |  Contact