Historie

Geschiedenis 

In 1976 werd Robertpack Industrial & Packaging Equipment opgericht door Rob de Groot, op dat moment in Nederland een pionier op het gebied van robottechnologie. In de jaren ’80 besloot Robertpack zelf (Scara) robots te gaan bouwen. Kopen was op dat moment minder interessant.

De wereldwijde robotleveranciers ontwikkelden in de loop van de jaren steeds meer robots die ook voor de verpakkingsindustrie geschikt waren en dat in grote aantallen en tegen gunstigere prijzen. Daarom werd midden jaren ’90 besloten om te stoppen met zelf bouwen en in plaats daarvan robots van anderen te gaan integreren. 

Verhuizing

In de beginjaren was Robertpack o.a. gevestigd aan de Pascalweg in Zwolle. In 2001 is Robertpack verhuisd naar het huidige pand in de Benjamin Franklinstraat in Zwolle. 

Yaskawa Motoman en Fanuc

Ca. 25 jaar geleden introduceerde Robertpack  met groot succes de Yaskawa Motoman robots in de food industrie en sinds een jaar of 12 worden ook de Fanuc robots vaak toegepast. Welke robot Robertpack kiest,  hangt af van de wensen van de klant, maar ook van de toepassing.

Alpma Maschinenbau Rott am Inn (D)

Sinds 2003 is Robertpack de exclusieve partner voor de Nederlandse markt van het, in de kaasindustrie welbekende merk, ALPMA. ALPMA staat wereldwijd bekend als een voorloper op het gebied van ontwikkeling van kaasbereidings-, kaasverwerkings- en kaasverpakkingsmachines. Robertpack, als expert op het gebied van verpakken en handling activiteiten, behartigt voor ALPMA de belangen van haar snij- en verpakkingslijnen voor de Nederlandse markt.

bedo Verpackungstechnik GmbH uit Lübeck (D)

Vanaf oktober 2011 is Robertpack voor de Nederlandse markt exclusief gaan samenwerken met het gerenommeerde Duitse bedrijf bedo Verpackungstechnik GmbH. Bedo bouwt al 40 jaar dozenopzetters en dozensluiters, sideloaders voor Amerikaanse vouwdozen, trays, wrap-around verpakkingen en display trays met deksel verpakkingssystemen. Robertpack heeft als ambitie om steeds meer complete lijnen te installeren.  Door het toepassen van het bedo leveringsprogramma  is Robertpack nóg beter in staat optimale resultaten te kunnen garanderen. De samenwerking tussen Robertpack en bedo werkt bovendien in 2 richtingen. Afhankelijk van de toepassing en de klantenwens kan bedo nu ook aan haar eigen klanten in Duitsland een robotoplossing van Robertpack aanbieden. 

Klaar voor de toekomst!

Grote wens van oprichter Rob de Groot was dat ooit het personeel het bedrijf zou overnemen en vanaf 1 januari 2013 is deze overname een feit. Robertpack werd toen overgenomen door Dirk Franken (Directeur), Bertus Visch (Project Manager) en Tom Niens (Service Manager). Zij handhaven de ingezette koers. Robertpack telt op dit moment 25 medewerkers en de nieuwe eigenaren voorzien een gecontroleerde groei want groot worden is niet de doelstelling van Robertpack. Robertpack neemt een unieke positie in in Nederland. Met gerenommeerde merken als Fanuc en Yaskawa Motoman in huis en door de samenwerking met bedo Verpackungstechnik en Alpma Maschinenbau is Robertpack klaar voor de toekomst!

© 2020  |  Over Robertpack  |  Privacy statement  |  Cookie instellingen  |  Sitemap  |  Contact