Drankenindustrie

Verhoog de productie en efficiency in uw verpakkingslijn! 

Door uw verpakkingsprocessen te automatiseren verbetert u de kwaliteit en verhoogt u uw output.

Hoge capaciteiten en zware bedrijfsomstandigheden

Productielijnen in de drankenindustrie draaien vandaag de dag op volle toeren. Kenmerkend daarbij zijn de hoge capaciteiten en de zware bedrijfsomstandigheden. Een veeleisende taak die alleen met een goed automatiseringsconcept uiterst flexibel en rendabel kan worden uitgevoerd. Specifiek voor de verwerking van producten in de drankenindustrie,  zorgen onze robot automatiseringsoplossingen voor een voortdurend verbeterde kwaliteit en een hogere productie door snellere productieprocessen.

Snel wisselen

U bent op zoek naar verpakkingsmachines die heel snel kunnen wisselen van verpakking? De door ons ontwikkelde robot verpakkingsinstallaties voldoen hier dan uitstekend! Dat betekent, dat onze robots om kunnen gaan met flessen, glazen, dozen, trays etc. en dat ook nog in verschillende formaten.

Producten voor automatiseringsoplossingen

Wij bieden u slimme automatiseringsoplossingen voor elke fase van uw productie; vanaf het moment dat uw product in zijn primaire verpakking zit totdat uw product het bedrijf op de pallet verlaat.

Terugbrengen bedrijfskosten

Menig bedrijf heeft door te investeren in onze robot verpakkingsinstallaties de bedrijfskosten aanzienlijk teruggebracht.

Uw voordelen van het inzetten van robots:

 • Gunstige terugverdientijd. 
 • Arbotechnisch verantwoord.
 • Maximale bewegingsvrijheid.
 • Hoge capaciteit en efficiënt; één robot verpakt vaak meerdere lijnen.
 • Flexibel, de grijpers zijn snel te wisselen.
 • Zeer betrouwbare techniek.

Debander robot voor o.a. de drankenindustrie

De debander robot lokaliseert, snijdt en verwijdert automatisch plastic straps. 

Strap en (eventueel) label worden gescheiden!

Tijdens het invoeren van de strap in de shredder, wordt ook gecontroleerd of er een label aanwezig is op de strap. Wanneer de shredder het label detecteert, wordt deze er tussenuit geknipt en gescheiden van de strap.

Voordeel hiervan is gescheiden afval: 1 afvalstroom met in kleine stukjes geknipte straps en 1 afvalstroom met labels. De in kleine stukjes geknipte straps kunnen gerecycled worden.

De volledige cyclus wordt herhaald totdat alle voorgeprogrammeerde straps zijn verwijderd. Na afloop van de cyclus controleert de robot of alle straps verwijderd zijn.

De voordelen van Robertpack voor u als klant:

 • Meer dan 45 jaar praktische ervaring.
 • Een team van experts op ons vakgebied.
 • Eigen mechanische- en software engineering.
 • Maatwerk en hoogwaardige kwaliteit.
 • Zeer goede service.
 • Een solide en betrouwbare partner.
 • Oplossingen van enkelvoudige cellen tot complete eindverpakkingslijnen.

Case Bavaria Lieshout palletiseerinstallatie 100.000 blikjes per uur

Bavaria is een klant van Robertpack vanaf het eerste uur. 

Enige tijd geleden kregen wij van Bavaria een aanvraag voor het ontwikkelen van een nieuwe robot palletiseerinstallatie die zo'n 100.000 bierblikjes per uur kan palletiseren. Daarbij is voor het picking-, packing- en palletiseringsproces een maximale flexibiliteit vereist. De installatie moet zo'n 80 verschillende varianten kunnen verwerken en dat nagenoeg zonder aanpassingen.

Lees meer

In welke branches zijn wij actief?

Overige branches