Bavaria robot palletiseerinstallatie trays met blikken

Case: Palletiseerinstallatie Bavaria Lieshout

100.000 blikjes per uur

Bavaria is een klant van Robertpack vanaf het eerste uur. Enige tijd geleden kregen wij van Bavaria een aanvraag voor het ontwikkelen van een nieuwe robot palletiseerinstallatie die zo'n 100.000 bierblikjes per uur kan palletiseren. Daarbij is voor het picking-, packing- en palletiseringsproces een maximale flexibiliteit vereist. De installatie moet zo'n 80 verschillende varianten kunnen verwerken en dat nagenoeg zonder aanpassingen

Situatie

De aanvoer van de bierblikjes naar de installatie gebeurt via twee banen. Hier worden door vier YASKAWA MH50-robots de blikjes die in folieverpakkingen met 4, 6, 8, 12, 18, 24 of 30 blikjes aan het verdeelstations toegevoerd. De drankblikjes hebben steeds dezelfde diameter en hebben een inhoud van 0.33 liter, 0.4 liter of 0.5 liter. Met de YASKAWA-robots wordt een proceszekerheid van 100% bereikt met dit station.  

Via dit station bereiken de bierblikjes vervolgens drie palletiseerstations die elk zijn uitgerust met een YASKAWA MPL160 robot. De 3 ultrasnelle 4-assers bedienen maximaal 3 van de 9 banden. Hier gebeurt het eigenlijke palletiseren. Het afstapelen op de pallet gebeurt in een recordtempo. Elke robot kan met zijn grijper, onafhankelijk van de verpakkingsvariant, maximaal 72 blikjes opnemen. Bij de verwerking van 4-packs moet de robot in totaal 18 verpakkingseenheden tegelijkertijd opnemen. Onze constructeurs hebben een flexibele grijper ontworpen met mechanische en pneumatische onderdelen zodat elke variant met één enkele grijper kan worden verwerkt. De grijpers hoeven dus niet te worden verwisseld, zodat heel wat tijd wordt bespaard.

Tussenvel plaatsen

Elke grote YASKAWA-palletiseerder wordt bijgestaan door een kleinere MPL80-palletiseerrobot. Deze robots worden echter alleen ingezet bij verpakkingsvarianten waarbij tussen de afzonderlijke lagen een kartonnen tussenvel moet worden geplaatst. De MPL80-Robots nemen de tussenvellen van een pallet en leggen ze snel en betrouwbaar op de gewenste plaats.

Snelle aanpassing met één druk op de knop

Regelmatig wordt gekozen voor een andere verpakkingsafmeting. Hierbij kiest de operator via het bedieningspaneel met één druk op de knop de juiste variant en de aanpassing is doorgevoerd.

 

Lees hier het hele artikel

Voordelen Robertpack robot palletiseerinstallaties:

  • Modulaire robotcel.
  • Bijzonder efficiënte en economisch aantrekkelijke oplossingen.
  • Altijd een oplossing op maat.
  • Zeer flexibel en minimale omsteltijd.
  • Hoge capaciteit en efficiency.
  • Bedrijfszeker en minimale onderhoudskosten.
  • 4-, 5- en 6-assige robots tot 1.200 kg.
  • Voor trays met of zonder krimpfilm, kratten, dozen, losse blikken, zakken, emmers etc.

Voor elk logistiek vraagstuk een oplossing

Bekijk onze cases