Historie

Historie

In 1976 werd Robertpack Industrial & Packaging Equipment opgericht.

Gedurende de eerste jaren werd een compleet programma van palletrekwikkelmachines ontwikkeld en gebouwd. Daarnaast was er de intensieve samenwerking met DAN-Conveyor a/s voor palletiseeroplossingen. In de jaren daaropvolgend hebben wij ons steeds meer gespecialiseerd in de levering van productverpakkingsmachines zoals flowpackers, dieptrekkers, topsealers, krimpverpakkingslijnen etc. Hiervoor werd met gerenommeerde buitenlandse fabrieken samengewerkt.

Dit vormt tot op heden een solide basis van praktische ervaring met en inzicht in het gehele proces van primair verpakken tot en met het palletiseren.

Intrede van robots in de verpakkingsindustrie

In de jaren ’80 besloot Robertpack zelf scara robots te bouwen om in te zetten voor palletiseertoepassingen.

De technologische ontwikkeling ging door en in de jaren daaropvolgend werden door de wereldwijd opererende robotleveranciers steeds meer robots ontwikkeld die ook uitstekend geschikt bleken om in te zetten in de verpakkingsindustrie.

Midden jaren 90 besloot Robertpack de eigen scara robots te vervangen door Yaskawa/Motoman robots. Robertpack was op dat moment voorloper op haar gebied en realiseerde een groot aantal palletiseerprojecten in de Benelux en daarnaast met vooraanstaande Duitse partners, ook systemen voor projecten wereldwijd.

Systeemleverancier van complete (robot)projecten

Sinds 2000 deden robots steeds meer hun intrede bij machinebouwers. Buitenlandse partners van Robertpack gingen hun eigen systemen bouwen. Dit was mede aanleiding voor Robertpack om al haar kennis en ervaring steeds meer in te zetten als totaalleverancier van complete projecten. Belangrijkste basis hierbij is productie automatisering door het toepassen van robottechniek.

Vanaf 2005 werden ook de Fanuc robots in het programma opgenomen. Hierdoor heeft Robertpack keuze uit een breed programma van een grote diversiteit aan robots.

Picking, Packing, Palletising en Handling

De handelsactiviteiten waarmee Robertpack oorspronkelijk mee is gestart, zijn door de jaren heen steeds meer afgebouwd en zijn beperkt tot samenwerkingen die passen in het realiseren van complete lijnen met pickingpacking, palletising en handling.  Hierbij wordt gestreefd naar een goede mix van standaard (standalone) cellen en maatwerkoplossingen.

Robertpack anno 2022

Robertpack realiseert standalone picker cellen, casepackers en palletisers. Daarnaast worden steeds meer complete systemen gerealiseerd waar Robertpack de eindverantwoording voor het project neemt. De denkrichting is altijd vanuit maatwerk en klantgerichte service. 50% van de Robertpack medewerkers is bezig met het ontwikkelen van (totaal)concepten, software, en technisch geavanceerde, mechanische oplossingen. Het team is samengesteld uit een gezonde mix van ervaren specialisten en jonge enthousiaste technici.

VOOR ELK LOGISTIEK VRAAGSTUK EEN OPLOSSING

Onze oplossingen