Zuivelhoeve robot palletiseerinstallatie

Case: Zuivelhoeve palletiseerinstallatie

"Installatie voldoet geheel aan verwachting"

Zuivelhoeve investeerde enige tijd geleden anderhalf miljoen Euro in de automatisering van haar eindverpakkingsproces. De palletiseerrobots die Robertpack hiervoor realiseerde, voldoen geheel aan de verwachting en over een half jaar moet de investering zijn terugverdiend.

Systeembeschrijving

Het betreft het automatisch palletiseren van trays met zuivelproducten vanuit vier (4) productielijnen, middels drie (3) Robertpack/Yaskawa Motoman 160 kg. robots met DX100 robot besturingskasten.  

De producten worden vanuit de productiemachines overgenomen op het product rollenbaan transportsysteem. Vervolgens worden de producten naar drie robotcellen getransporteerd.

Universele vorkengrijper

De producten worden, in verband met de hoge capaciteit, gestapeld voordat deze de robotcel in getransporteerd worden. De producten worden op het pickpoint met behulp van een universele vorkengrijper opgenomen en volgens een voorgeprogrammeerd stapelpatroon op de pallet geplaatst. De robotgrijper is ook geschikt om pallets en tussenlegvellen te plaatsen. 

Wanneer de pallet gereed is, wordt deze automatisch afgevoerd. Een nieuwe pallet wordt door de robot opgenomen en op de stapelpositie geplaatst. Wanneer pallets gedubbeld (tot 4 pallets op elkaar mogelijk) moeten worden, zal de robot eerst een topsheet op de volle pallet plaatsen en hier vervolgens een pallet bovenop leggen. Vervolgens zal de robot de tweede pallet beladen.

Dubbele traversewagen

Wanneer deze gereed is, wordt de gedubbelde pallet afgevoerd naar de bufferpositie. De lege pallets worden, vanuit twee (2) bufferbanen en maximaal 2 stapels pallets ieder, als complete stapel pallets via een dubbele traversewagen naar de robotcel getransporteerd.  

De volle pallet wordt middels dezelfde dubbele traversewagen naar de pallet afnamepositie getransporteerd. De pallet dient middels een heftruck afgenomen te worden.  

De operator kiest middels een Siemens 10″ HMI de uit te voeren handelingen en de te palletiseren producten met bijbehorende stapelpatronen.

Lees hier het hele artikel.

Voordelen Robertpack robot palletiseerinstallatie

  • Modulaire robotcel
  • Bijzonder efficiënte en economisch aantrekkelijke oplossingen
  • Altijd een oplossing op maat
  • Zeer flexibel en minimale omsteltijd
  • Hoge capaciteit en efficiency
  • Bedrijfszeker en minimale onderhoudskosten
  • 4-, 5- en 6-assige robots tot 1.200 kg.
  • Voor trays met of zonder krimpfilm, kratten, dozen, losse blikken, zakken, emmers etc.

Voor elk logistiek vraagstuk een oplossing

Bekijk onze cases