Actueel

Nieuws

Robertpack automatiseert palletiseerlijn bij Avandis in Zoetermeer

Avandis heeft het palletiseren van haar blikkenlijn geautomatiseerd met een robotsysteem van Robertpack. Een vier-assige Yaskawa robot met de bijnaam "Erick" vormt met 14 trays per minuut stabiele en optimale pallets. Een flexibele palletiseeroplossing die 68 verschillende palletindelingen verwerkt.

Dagelijks rollen er bij Avandis allerlei soorten mixdrankjes van de lopende band, zoals cola vieux, gin tonic, wodka soda, hard seltzers of een tequila met jus d’orange. De blikjes worden verpakt in trays die tot voor kort met de hand werden gepalletiseerd, vertelt Edward Peereboom, manager onderhoud & engineering bij Avandis. ‘Twee man waren continue aan het palletiseren en een derde moest in de pauze bijspringen. Ze plaatsten de trays, gevuld met 12 of 24 blikjes, van de afvoerband op de pallet. Dat was arbeidsintensief werk dat wij wilden automatiseren.

Uit de tender kwamen wij als beste naar voren. Wij boden een flexibele palletiseeroplossing aan met goede servicevoorwaarden.

In de decemberuitgave van VerpakkingsManagement is een artikel gewijd aan dit mooie robot palletiseerproject samen met Avandis in Zoetermeer.

Klik hier om het artikel te lezen. 

 

Beurzen

Geen items gevonden.

VOOR ELK LOGISTIEK VRAAGSTUK EEN OPLOSSING

Onze oplossingen