Actueel

Nieuws

Robertpack heeft deelgenomen aan het koploperproject

Robertpack heeft deelgenomen aan het koploperproject. Een initiatief vanuit verschillende organisaties en bedrijven om het verduurzamen door het bedrijfsleven te stimuleren. In het project hebben we verschillende stappen doorlopen om inzicht te krijgen in onze huidige milieubelasting en een actieplan op te stellen welke stappen er genomen moeten gaan worden om de belasting te verminderen. 

“Alles komt terecht
We zijn er nog niet
Maar we zijn onderweg
Alles komt terecht
We beginnen pas
We beginnen nu pas echt”
Huub van der Lubbe - De Dijk

Dit project werd afgesloten met een communicatie opdracht. Hierin moesten we omschrijven welke stappen we vanuit Robertpack zetten/al gezet hebben op het gebied van verduurzaming. Hierbij een kleine greep uit de acties waar we al volop mee bezig zijn:

  • Duurzame Dialoog: We zijn in gesprek met onze klanten en leveranciers om samen een duurzame toekomstvisie te creëren. We hebben elkaar hiervoor nodig en willen elkaar versterken.
  • Afval als nieuwe grondstof: Ons afval? Dat zien we als een nieuwe grondstof. We scheiden ons afval zorgvuldig om ervoor te zorgen dat het gerecycled wordt en een tweede kans krijgt.
  • Datagedreven Machines: Onze nieuwste machines zijn niet alleen betrouwbaar en slim, ze zijn datagedreven. Dit betekent, dat we ze met behulp van data optimaliseren om zo efficiënt mogelijk te werken. Minder verspilling, meer productie.
  • De Elektrische Revolutie: Ons wagenpark krijgt een make-over met de introductie van steeds meer elektrische auto's. Ze zijn stil, milieuvriendelijk en rijden op pure elektriciteit. Zo verlagen we onze CO2-voetafdruk.

Het is een constant proces waarbij nog vele acties zullen volgen! Hier kun je meer lezen over onze acties en einddoelen.

Daarnaast moest elke deelnemer een vlog maken met een kort verhaal over je bedrijf. Onze Manager Operations Tom Niens heeft zijn zoontje Sep deze vlog laten maken.

Kinderen zijn immers de toekomstige generatie!

Hoewel dit project is afgerond, betekent dat niet dat onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid voltooid zijn. We bevinden ons pas aan het begin van deze reis, en in de komende jaren zal ons beleid steeds meer vorm krijgen.

 “Alles komt terecht, we zijn er nog niet maar we zijn onderweg.”

 

Beurzen

Geen items gevonden.

VOOR ELK LOGISTIEK VRAAGSTUK EEN OPLOSSING

Onze oplossingen