Actueel

Nieuws

Robertpack installeert succesvol robot handling- en palletiseersysteem bij klant in Engeland

Onlangs hebben wij succesvol een robot handling- en palletiseersysteem geïnstalleerd bij één van onze klanten in Engeland. 

 

Het doel van dit systeem is het automatisch verwerken van eenheden die uit een spuitgietmachine komen en deze op pallets plaatsen.

6-assige FANUC robots 

Het systeem maakt gebruik van twee Fanuc 6-assige R2000i-125L robots, die zijn gemonteerd op een robot track. Dankzij een extra (7e) as in de robotbesturingskast, kan de beweging van de track soepel en nauwkeurig worden bestuurd, waardoor alle cyclusposities probleemloos worden bereikt.
 

Automatische grijperwissel

Beide robots zijn uitgerust met een functie voor automatische grijperwissel. Tijdens deze wissel plaatst de robot de huidige grijper in een speciaal ontworpen trolley, die is bevestigd aan een frame op de vloer. Vervolgens wordt de grijper automatisch losgekoppeld.

Nadat de trolley met de grijper is verwisseld, zal de robot automatisch inschakelen en verbinding maken voordat de grijper uit de trolley wordt genomen. Op deze manier controleert het systeem of de juiste grijper is aangesloten op de robot, in overeenstemming met het geselecteerde programma op de HMI. Dit voorkomt bedieningsfouten en draagt bij aan een efficiënte productwissel.

Voordat de eenheden op de pallets worden gestapeld, worden ze voorzien van een lasercodering en in een buffer geplaatst voor verdere afkoeling. Volgens het 'first in-first out'-principe worden de eenheden  vervolgens vanuit de buffer op de pallets geplaatst. 

Automatische pallet-traverse

De afvoer van volle pallets en de aanvoer van lege pallets wordt verzorgd door een automatische pallet-traverse. Om de gestapelde eenheden goed te beschermen, wordt er bovenop elke voltooide stapel een stevig houten topframe geplaatst voordat de pallets worden omsnoerd. 

Betrouwbaar en efficiënt

Het systeem verbetert niet alleen de efficiëntie van het productieproces, maar zorgt ook voor een betrouwbare, ergonomische en geautomatiseerde manier van handelen en stapelen.

Wij zijn trots en ook onze Engelse klant is zeer tevreden met de succesvolle implementatie van dit robot handling- en palletiseersysteem zoals valt te lezen in onderstaande mail die we van ze mochten ontvangen: 

“Overall I think we can be proud on what we have achieved together and have that as a base for further cooperation” 

I sincerely believe this has been an excellent project and we should definitely feel proud of what we have achieved together. Express our thanks to the Robertpack team and I look forward to us collaborating on future projects”.

We blijven ons inzetten voor innovatie en het bieden van geavanceerde oplossingen die voldoen aan de behoeften van onze gewaardeerde klanten.

Beurzen

Geen items gevonden.

VOOR ELK LOGISTIEK VRAAGSTUK EEN OPLOSSING

Onze oplossingen