Actueel

Nieuws

Yaskawa PL80 - Nieuwe palletiseer- en handlingrobot voor payloads tot en met 80 kg

Een paar maanden na de lancering van de nieuwe generatie hoogwaardige palletiseerrobots, voegt Yaskawa een nieuw familielid toe aan zijn Motoman PL-serie in het lagere laadvermogen. De nieuwe Motoman PL80 palletiseert en hanteert gemakkelijk ladingen tot 80 kg en beschikt over hoge assnelheden voor een optimale productie-output.

Dankzij zijn kinematica is de kleine palletiseer- en handlingrobot van de PL-serie bij uitstek geschikt voor het palletiseren van kratten, het palletiseren van dozen, het picken van lagen en het vormen van lagen, bijvoorbeeld in de groeiende logistiek en e-commerce markt. Hier zijn zeer hoge palletiseercycli nodig en de PL80 voldoet aan deze eisen met meer dan 800 cycli per uur.

De PL80 heeft een lage totale hoogte, een slank ontwerp en een kleine footprint, vooral fijn in gebieden waar ruimte vaak schaars is. Ondanks het zeer compacte en slanke ontwerp heeft de manipulator voldoende horizontaal en verticaal bereik voor veelzijdige toepassingen, bijvoorbeeld als het gaat om end-of-line palletiseren.

Het robuuste ontwerp van de pols - beschermd tegen het binnendringen van stof en vloeistoffen (IP67) - maakt het ook mogelijk om de PL80 continu te gebruiken in veeleisende werkomstandigheden. Bovendien kunnen de benodigde stroom- en stuurkabels voor alle vacuüm- en servogrijpers collisievrij dichtbij de robotarm tot aan de pols worden geleid, waardoor elke palletiseertaak kan worden uitgevoerd.

De optimaal op elkaar afgestemde en kinematisch slanke structuur, in combinatie met de nieuwste interne Sigma-7 aandrijftechnologie, zorgt voor uitzonderlijk snelle acceleraties en snelheden met een zeer hoge herhaalbaarheid van +/- 0,03 mm.

Krachtige YRC1000 controller

Alle robots in de PL-serie werken met behulp van de compacte, krachtige YRC1000 controller, die een breed scala aan baanplannings- en communicatiefuncties biedt. De controller regelt ook de gesynchroniseerde besturing van bewegingen, functiegrijpers of rails. Ideaal is de combinatie met de optionele Functional Safety Control Unit (FSU) voor het beveiligen en verkleinen van compacte werkruimten.

PLC-systeemprogrammeurs kunnen de robot programmeren in hun vertrouwde IEC61131-conforme PLC-programmeeromgeving via functieblokken met behulp van de unieke MotoLogix-interface, die bijzonder aantrekkelijk is in logistieke automatisering. U heeft geen speciale robotprogrammeur meer nodig en de integratie in de PLC-besturing wordt aanzienlijk vereenvoudigd.

 

VOOR ELK LOGISTIEK VRAAGSTUK EEN OPLOSSING

Onze oplossingen